Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda zemin kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu kondisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz zait görülür. Hassaten güç yük kaldırmak gibi dayanıklı fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da üs nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve sarrafiyeparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Mebzul dolgunca su tüketin. Su, eklemlere hamil sağlar. Bu yüzden her zaman en az 8 boduç su bağırsakmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi ali kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Göveri ve yemiş tüketin. Kemik sağlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin zait gelgelı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlığını korumak bağırsakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından zengin bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından zengin olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay bağırsakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu bağırsakin, kemiklere hamil evet. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şustalıkkinliğe bile uygun hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen çatlakştırmalara nazaran yemiş ve zerzevat bakımından zengin beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yanık bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.